Skal haven b live klar til mange timers udendørshygge under solens stråler

En ren og pæn terrasse er noget som langt de fleste ønsker sig, særligt når sommeren giver varme solstråler og trangen til at nyde den kølige brisen udendørs stiger. Dog er terrassefliser mere eller mindre med garanti også lige med alger og algebelægninger der får dine fliser til at se gamle, beskidte og nussede ud. Alt andet end hvad der indbyder til timers sommerhygge alene eller med venner og familie. Med den rette behandling kan du dog komme algerne til livs og få en terrasse der ser ud som ny. Prøv eksempelvis eutralon algemiddel og kom problemet til livs allerede i dag.

Derfor opstår belægning med alger på din terrasse

De alger som du vil kunne opleve at finde på din flisebelægning elsker kulde, fugtighed og ru overflader der gør at de nemmere kan holde fast. Samtidig skal de også bruge lidt sol for at kunne formere sig hurtigt, altså i bund og grund, alt hvad dine fliser på terrassen har at tilbyde. Når algerne har de rette betingelser, så kan de komme mere eller mindre fra den ene dag til den anden, ligesom at de kan sprede sig hurtigere end hvad der føltes som realistisk. Når der ikke er den store konkurrence fra andre planter og alle de livsvigtige faktorer er tilstede i de rette forhold som på dine terrassefliser, så er det slet ikke muligt at undgå brunlige, grønne og kedelige pletter på belægningen der gør, at din terrasse ser snavset, gammel og i bund og grund bare enormt slidt ud.

Du kan forebygge væksten af alger på dine fliser

Alger kan vokse på dine fliser både sommer og vinter. De kan sprede sig med lynets hast og kan endda give skade på fliserne eller det omkringliggende murværk der eventuelt måtte være. Derfor skal du også af med de alger der befinder sig på terrassen, ikke kun for syntes skyld, men for holdbarheden af omgivelserne. Du kan selvfølgelig ligge dig på knæ med en skuresvamp, skrubbe i flere dage for at opdage, at når du er færdig kan du starte forfra igen, men du kan også give en algebehandling til flisernes overflade, hvorefter det får en gang imprægnering. Med den rette kombination af algerens og efterfølgende imprægnering, vil du kunne få fliser der igen ser ud som nye og som vil fortsætte med at gøre det i flere år frem i tiden uden at du skal røre en finger.