Hvad passer til grå bukser?

Står du os og overvejer: ”Hvad passer til grå bukser?” Du er hverken den første eller den sidste.

Vi er formentlig mere end én, der hver dag på tragikomisk vis står op, kigger ind i vores skab, og ser de grå par bukser, vi forelskede os i sidste forår, men som vi aldrig tager på.

Hvorfor? Ja, vi kan ikke finde ud af, hvad der matcher.

Hvis jeg foretrækker t-shirt, skal den så være hvid eller sort? Hvis jeg foretrækker at gå med skjorte, skal den så være blå eller hvid? Hvad farve skal mine sko være? Kort sagt: Hvad passer til grå bukser?

 

Hvilken farve passer til grå bukser?

 

Lad det være sagt med det samme: Det er kun dig, som kan afgøre, om en bestemt farvekombination er pænere end en anden.

Som så meget andet i verden handler farvekombinationer om smag og behag, så hvis du har googlet, hvilken farve der passer bedst til grå i håb om at få et eksakt svar, bliver du formentlig skuffet. Ultimativt handler det om subjektivitet.

Så der er altså ikke noget, der er rigtigt eller forkert i den her sammenhæng. Specielt ikke når vi taler om den grå, som er den mest neutrale farve, der findes.

Hvad betyder det så, at den er neutral? Det betyder, at den ikke kontrasterer sig selv. Du kan f.eks. godt gå med hvide bukser og hvid t-shirt samtidig, ligesom du også nemt kan bære sorte bukser sammen med en sort skjorte.

Det samme gør sig ikke gældende for den grå farve. Medmindre du virkelig føler kombinationen, må du aldrig nogensinde bære dine grå bukser sammen med en grå t-shirt eller en skjorte.

Find i stedet en farve som kontrasterer. Fordi grå er en neutral farve, så kontrasterer den alle andre farver, og du kan derfor både kombinere dine grå bukser med en hvid skjorte eller en sort t-shirt alt efter hvad der passer dig.

Hvis du dog ikke vælger at blande med sort eller hvid, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken nuance grå, du bærer. Hvis dine bukser er mørkegrå, kan du kontrastere dem bedre, ved at bære en lyseblå skjorte.

Det er kontrasterne, som er vigtige. Lys underdel = Mørk overdel (og omvendt).

Hvor kan jeg købe grå bukser?

 

Hvis du leder efter et par grå jakkesætsbukser og i øvrigt gerne vil have rådgivning til, hvilke farver du skal kombinere dem med, kan du med fordel kigge på Agerbæk Firmatøjs hjemmeside.

De forhandler bl.a. Eterna og Meyer bukser til herrer, men også MerryTime og Minus Bukser til kvinder.